torsdag 18 februari 2010

Konsert: The Janitors


Då var det dags för The Janitors första spelning med den nya skivan First Sign of Delirium, och vi intog Debaser Slussen med spänd förväntan. Vi noterade till en början att Debaser tagit in både Brown Ale och East India Pale Ale från Brooklyn Breweries, vilket skapade god stämning i publiken.
Ska man ha en konsert så ska man ha den på en liten och gemytlig scen är vår mening, och det känns som att The Janitors fyller ut den relativt lilla scenen till fullo. Man kör på samma stil som moderna band som Glasvegas rent scenmässigt med stroboskåp och merparten av scenbelysningen riktad mot publiken. Detta gillar vi skarpt och nästan enbart detta är värt att se The Janitors för. Självklart får man så mycket mer än en underbar scenshow. The First Sign of Delirium är en väldigt bra skiva som flörtar med band som The Jesus and Mary Chain och Ride för att nämna några. Mycket bas och en orädsla för rundgång. För att göra en releasespelning så var man förvånat tajta. Vi är annars vana med att se band som knappt kan sina egna låtar, eftersom man stressar ut skivan. Så icke i detta fall. Man har lyckats göra en väldigt jämn och bra skiva men våra favoritlåtar är för tillfället Sick State, Black Sheep och Oh Lord. Om ni får chansen att se The Janitors i vår/sommar så tycker vi att ni borde ta den. Ni kommer inte bli besvikna.

The Janitors finns på:
Spotify
Facebook
Myspace

3 kommentarer:

  1. Tack för fina ord och grym video!
    Har ni några fler låtar filmade?

    SvaraRadera
  2. Det är egentligen inte jag som filmat. Mina filmer blev tydligen utan ljud, så jag snodde film från http://www.youtube.com/user/skankox69

    SvaraRadera