torsdag 18 februari 2010

Busiga Björnar presenterar Månadens öl



Brakspear Oxford Gold

Brakspear Oxford Gold Organic är en fräsch och ren öl med medelbeska och något rostade toner. De som uppskattar mellanmörka ale har nu fått en ny favorit att se fram emot. En modern ale med högre fruktighet och kolsyrehalt än traditionella ale. Färgen är gyllengul och kristallklar, och drycken avger en brödig och humlearomatisk doft. Smaken är torr och rik med en naturlig maltighet och krämighet som avslutas med en balanserad beska. Även formmässigt skiljer sig Brakspear Oxford Gold Organic från traditionella ale då den tappas på behändiga och greppvänliga 33 cl flaskor istället för konventionella pintflaskor.

Fakta:
Typ: Ekologisk ale
Producent: Wychwood Brewery, Oxfordshire, England
Smakbeskrivning: Brödig och humlearomatisk doft med inslag av honung och en aning pomerans. Smaken är torr och rik med bra struktur. Fin naturlig maltighet och krämighet som avslutas med en balanserad beska.
Alkoholhalt: 4,6 %
Jäsning: Överjäst
Passar till: Marinerade och grillade grönsaker. Inälvsmat som lever och njure. Rökt anka.
Artikelnummer: 1533-03
Volym: 330 ml flaska
Pris på Systembolaget: 13,50 kr

8 kommentarer:

  1. Så när man skickar meddelande om att man dyker upp nästa vecka för att filma månadens öl så back stabbar du och lägger upp veckan innan på bloggen. Dina skrivrättigheter omvärderas. Detta meddelas endast på detta sätt.

    SvaraRadera
  2. Vadå helt eller delvis?
    Du har väl iaf druckit den?

    Vär är Busiga Björnars lojalist tröjor?

    SvaraRadera
  3. Tröjorna landar vilken dag som helst. De levereras mellan 07:00 och 19:00 vardagar eller lördag av UPS så du måste vara hemma, annars skickas det tillbaka.

    SvaraRadera
  4. Det e klar jag har druckit den, och jag ämnar att göra så strax igen. Typ nu. Det står ett par pavor i kylen och inväntar rätt teperatur.
    Janne jag e jävligt kameraskygg. Om jag ska göra en videopresentation så vill jag vara blurrad och ha förvrängd röst. Går det att ordna?

    SvaraRadera
  5. Edit. jag tar bort källförteckningen..Den fyller inget syfte. Vill någon veta mer om denna eminenta öl så är det bara att googla.

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  7. Vad är Busiga Björnars lojalist tröjor?

    SvaraRadera