torsdag 9 juli 2009

Peace and Love Fredag 2009

Fredagen på Peace and Love blev väldigt lugn, sett med busiga björnögon. En rejäl baksmälla blandad med stekande sol och en rejäl avsmak för sprite (dock ej sprit) gjorde att man seglade igenom dagen på ett lugnt sätt.

Sator var en av överraskningarna, och hade nog förtjänat en lite större publik.

Sen var det dags för det som enligt oss var festivalens största bokning. Pete(r) Doherty. Han gjorde riktigt bra ifrån sig, även om han var aningen omotiverad. Kul och märkligt var att han mest spelade Libertineslåtar.

Festivalens tema var "Dricka sprit och hålla käften". Detta konstverk hette "Drink sprite and fork off". Allt går igen.

Babyshambles har svårt att misslyckas med sin imponerande låtskatt, men det kan inte påpekas tillräckligt många gånger. Babyshambles (och The Libertines med för den delen) ska spela på små intima scener för att få ut det bästa av materialet. I Sverige har man bara gjort en riktigt bra konsert, det var på Debaser Slussen. Vi i Busiga Björnar var självklart där tillsammans med 40-50 andra personer. Det blir något helt annat än att stå med 10000 andra och kolla dom på P&Ls största scen. Men ändå, detta är bra. Men hade man låtit dem spela på Cozmoz, den lilla inomhusscenen så hade det vart bättre.

The Sounds var tråkiga och jag stod vid ett staket. Staketet ramlade över en rom och cola som ramlade ut. Sämsta konserten ever.

Där borta spelar Ulf Lundell, och han kommer ju från Orminge. Orminge är riktigt skönt ställe. När ska Busiga Björnar köra en Orminge-samling innan match?

Vi bodde i ett gammalt Systembolag. Det är stil & klass busiga björnarstyle.

1 kommentar:

  1. Jag bor också på systembolaget. Särskilt första veckan efter löning varje månad.

    SvaraRadera